0

7 класически детски игри за рожден ден

Когато си дете, игрите са най-добрите, но когато си родител, планирането и провеждането на детски рожден ден може да се окаже епична отговорност. Класически детски партита = класически парти теми = класически парти игри. По наше мнение те са придобили класически статус, защото са издържали изпитанието на времето, затова са и най-добрите.

Разбира се, в различните части на света класическите игри за рожден ден могат да изглеждат по-различно или дори да се наричат ​​нещо съвсем друго - но където и да живеете, децата ви със сигурност ще си създадат забавни детски спомени с поне една или две игри от този списък!

1. Музикално столче


Всички сме играли на тази игра, нали? Сложете един стол по-малко от броя на играещите деца, пуснете музиката и нека всички обикалят около столовете, докато чуят спирането на музиката. След това всички се втурват да вземат стол колкото се може по-бързо. Последният човек, който остане без столче изгаря. След това се вади още един стол от бройката и така докато оцелее един. Това е най-популярната игра за детски рожден ден.

игри за детски рожден ден


2. Опашката на магарето


Поставете плакат на магаре (можете да поръчате един такъв онлайн), завържете очите на играчите и завъртете всеки един в кръг няколко пъти, след това ги оставите да се опитат да залепят магарешката опашка възможно най-близо до нейното място. Разбира се, не е задължително да е опашка или магаре! Чувствайте се свободни да проявите творчество и  превърнете играта в част от вашата парти тема.

3. Хвърляне на яйца


Освен ако не сте много смели, твърдо сварете яйцата предварително (трябва да признаем, че е много по-забавно, ако вашите яйца са сурови - особено за децата и тийнейджърите). Разделете децата по двойки и ги разположетие един срещи друг на близко разстояние. Нека започнат да си подавят яйцето, като при всяко улавяне, трябва да направят крачка назад. Победител е тази двойка, която успее да си подаде яйцето и да го хване на максимално далечно разстояние.

игри за детски рожден ден


4. Състезание за яйца и лъжици


Подредете играчите един до друг на старта на трасето. Всяко дете трябва да държи яйце, балансирано на една супена лъжица. Щом чуят сигнала, играчите заточват се състезават до предварително определената финална линия. Ако яйцето им падне, те трябва да спрат и да го сложат обратно на лъжицата си, като се върнат в началото на трасето.Отново твърдо сварете яйцата си преди играта за по-чист финал!

5. Състезание са чували


За състезание с чували ще ви е необходим един чувал от херсон или голяма опаковка за възглавница за всеки играч. За да се състезава, играчът трябва да стои с краката си в чувала и с подскоци да опита да стигне до финалната линия. Първият играч, който пресече финалната линия (или първият отбор) е победител.

игри за детски рожден ден


6. Лов на съкровището


Лов на съкровища може да бъде супер проста за създаване, но и много забавна игра за детски рожден ден. Вие просто трябва да скриете увитите бонбони/близалки около пространството за игра, където децата могат да "ловуват". Всеки играч пази това, което намери. Победител е този, които е успял да събере най-голямото съкровище.


7.Пинята 


Преди деня на партито трябва да закупите или направите пинята и да я напълните с лакомства. Закачете пинята така, че да виси на височина, която е достъпна за децата. Накарайте участниците да застанат на линия на няколко метра. Традиционно, играчите са завързани на очите и преди да ударят се завъртат около три пъти. След това се опитват да ударят пинятата с дървена пръчка. В днешно време понякога играчите просто се редуват, удряйки пинята, докато не се отвори. След това групово се радват на "плячката".Публикувана на: 12/07/2019