0

Детски рожден ден - ужасът на един родител

Няма нищо по-удовлетворяващо за един родител от това да види блясъка в очите на детето си в най-чаканият ден от годината – този, в който то се е родило!

Често обаче си мислим, че докато отхвърлим повечето ангажименти по организацията, ще сме стигнали на предела на силите си. Е, с радост можем да ви съобщим, че това отдавна не е така!

А и нали точно за това са измислени детските центрове – те ще отменят наполовина тези от вас, които са прекалено заети в ежедневието си. Нека все пак обърнем внимание на най-важните неща, които са необходими, за да организираме детски рожден ден.

детски рожден ден


Игрите – вашият най-добър приятел 


На всеки му се случва да се преумори от ежедневието! А какво остава да отдели време и да организира набързо тържество за рожден ден особено, ако се пада в делничен ден.

Това се струва като препятствие за повечето от родителите, но спокойно – няколко дни предварително помислете за това какви игри да включите в рождения ден на детето, с които да занимавате малките пакостници, ако решите тържеството да се състои в домашни условия. Нали точно на забавленията се крепят основите на самото събиране на много деца на едно място?

При положение, че наистина сте страшно затрупани с други задължения (и сте отделили определени средства) спокойно можете да звъннете в някой от многото детски парти центрове и да резервирате помещение за 3-4 часа.


Рожден ден у дома


Какво все пак да подберем, че да е интересно на всички?

Ако дечицата са приблизително на една и съща възраст, толкова по-добре. Е, пак не е гаранция, че в точно този момент ще са на една вълна, но никога няма да сгрешите с пъзели, карти за игра, конструктори за момчетата и готварски комплект за момичетата.

Също така, можете да осигурите и достатъчно блокчета за рисуване и да предложите на децата всяко едно от тях да нарисува картичка за рожденика. Това е страхотен жест освен всичко. Избирайте между оцветяване с моливи или пастели, ако не искате да изцапат с водни боички.

Това е и чудесен вариант, ако някое от поканените дечица е забравило да поднесе своята картичка за рождения ден. Единствено трябва да прегъне листа от блокчето и да напише нещо по детски мило в единия край. Толкова е лесно, нали? Ако пък се случи така, че да има дечица от различни възрасти, по-големите от тях биха могли да ви отменят при наглеждането и заниманията в детското парти.

детски рожден ден


Детски рожден ден в апартамент


Трябва да поприберете някои чупливи предмети (за по-голяма безопасност), а и за да не се разделите със скъпа за вас ваза или друг стъклен предмет. Но все пак един прилично голям хол би събрал между 8-10 деца, като могат да пренесат игрите и в детската стая за разнообразие.


Детски рожден ден в къща


Другояче стоят нещата, ако живеете в къща – дворът ще ви свърши добра работа. Можете да окичите клоните на дърветата с разноцветни балони (както и всекидневната в апартамента), след което си знаете стандартната украса, включваща: весела и шарена покривка или мушама с картинки на любимите анимационни герои, салфетки, чашки и чинийки – също решени по вкуса на детето. Все пак това е неговият дългоочакван празник.Ако възникнат конфликти между децата:


На рожден ден има едно съществено нещо и то е: децата, под влиянието на силните емоции, е твърде вероятно да започнат да дърпат играчките едно от друго, да нервничат и да не слушат. Постарайте се да им обясните, че игрите затова са игри и споделянето (и играенето като цяло) трябва да стават задружно. Няма да е нужно постоянно да стоите при тях, затова още в самото начало просто ги помолете да има разбирателство помежду им и да се забавляват.


Алтернативата: Детските парти центрове


Спокойно можете да звъннете в някой от многото детски парти центрове и да резервирате помещение за 3-4 часа. Страхотно е, че ги има, тъй като при всички положения за децата ви през цялото време ще се грижат и ще се занимават достатъчно квалифицирани аниматори!

Изискванията при наемането им са задължително да имат завършено образование в сферата на предучилищната и училищната педагогика. Бъдете спокойни и при това положение оставете нещата просто да се случат. А и да си знаете, че аниматорите са дотолкова отдадени на това, което правят, че във всички случаи се забавляват наравно с децата заради игрите и щуротиите, които измислят и импровизират на момента!За вас остават няколко свободни часа, които да прекарате в сладки приказни на по питие с останалите поканени родители.
Публикувана на: 18/07/2019