0

Полезни съвети за страхотен първи рожден ден

първи рожден ден

Първият рожден ден на вашето малко съкровище е един повод за радост не само за вас, но и за близките и роднините ви. И, тъй като детето е още малко за празнуване в заведение или детски парти клуб, то остава варианта да поканите гостите вкъщи. И, стига да спазите следващите няколко препоръки, то празникът ви ще се превърне в истинско забавление за вашия мъник.


1. Децата на тази възраст се страхуват от непознати хора и места, така че най-добре да направите тържеството на място, което му е много добре познато и в случая това е вашият дом.
 
2. Не канете цяла тълпа народ, а само най-близките роднини и приятели. Едно, че най-вероятно ще ви е тясно и всички ще се чувстват некомфортно, сгъчкани в една стая, второ, че малкото дете, за разлика от по-големите, се страхува от големи напливи от хора и голяма шумотевица.
 
3. Най-добре е тържеството да се състои след следобедния сън на детето. Гледайте то да се наспи добре, за да е бодро и отпочинало за празника. Тържество до сред нощите за детски рожден ден не е подходяща идея, пък и със сигурност гостите ще се съобразят с това.
 
4. Не прекалявайте с декорацията на дома ви. Все пак, едногодишните сладури са като “ураган” и ще се впуснат да я “изследват” на мига. А и не забравяйте, че на тази възраст, децата може да се уплашат от прекалената шарения и висящите от тавана гирлянди.
 
5. Забравете за клоуните – ако по-големичките се забавляват искрено с тях, то едногодишният ви мъник “искрено” ще се изплаши от него и тогава ще настане голям плач и суматоха. Разстроите ли веднъж детето, то ще стане доста раздразнителен, а и на тази възраст и да му обяснявате, трудно може да ви разбере добре.

6. Пазете мъниците от силната и заглушителна музика и цигарения дим. Отделете им кътче в съседната стая и ще се редувате в наглеждането им.
 
7. Задължително трябва да помислите за подходящите забавления за своя мъник. Имайте предвид, че на тази възраст детето все още не осъзнава, че има детски рожден ден и малко трудно ще проумее защо е цялата тази суматоха. Ето защо трябва да му осигурите много забавления, за да почувства, че тържеството е за него.
 
8. Поканете свои приятели и роднини, които имат даца на възраст, близка до тази на детето ви – по-големите деца имат съвсем други интереси.
 
9. Доста голям интерес ще предизвика и тортата. Тя трябва да бъде голяма и много цветна, а ако е с фигурки отгоре, дайте по една на всяко детенце, те много се впечатляват от тези захарни човечета върху тортите. На тази възраст няма проблем мъниците да опитат от тортата, стига да е по малко.

ВАЖНО: Само не забравяйте, че на тази възраст децата слагат всичко в устата си, така че се постарайте да приберете всички дребни предмети, които е възможно да бъдат глътнати.

И накрая, какво ви остава освен, след като сте се погрижили за организацията, да прекарате един незабравим първи рожден ден на детето ви. Това са много емоционални и щастливи моменти за всеки родител, а усмивката на детето му е това, което го прави истински щастлив.

първи рожден ден


Публикувана на: 11/09/2019