0

Met Gala 2019: Всичко, което трябва да знаете

От датата до темата и всичко останало между тях, ето всичко, което трябва да знаете за Оскарите в света на модата: Met Gala 2019.Какво е Met Gala ?


Това е най-голямото събитие в календара за набиране на средства за модата. Основано от публициста Елинор Ламбърт, за пръв път се провежда през 1948 г. за насърчаване на дарения от висшето общество в Ню Йорк. В своето модерно въплъщение най-известните лица от сферата на модата, филма, музиката и изкуството се събират, за да наберат средства за благородни каузи.  Нощта е съсредоточена върху темата на най-новата изложба в музея. Темата на тазгодишната изложба е Camp: Notes On Fashion.

От 1995 г. насам събитието се ръководи от главния редактор на американското Vogue - Ана Уинтур. Тя привлича обществените фигури за нейни съпредседатели. Предишни домакини са били Бионсе, Тейлър Суифт, Кейти Пери, Амал Клуни и Риана.

Met Gala 2019, която отбелязва 71-та годишнина на събитието, бе съпредседателствана от Lady Gaga, Alessandro Michele, Harry Styles и Serena Williams.
Кога е Met Gala 2019?


Met Gala се провежда в първия понеделник на май, който тази година се падна на 6 май.

Къде ще се проведе Met Gala 2019?


Met Gala винаги се провежда в Музея на изкуствата Metropolitan в Ню Йорк. Нощта започва с коктейл час, в който гостите минават по червения килим и разглеждат новата изложба, преди да седнат на вечеря и вечерното представление, което тази година започна с любезното съдействие на Шер.
Каква е темата Met Gala 2019?


Андрю Болтън, куратор на Института за костюми, е подредил изложбата около първите есета на Сюзан Сонтаг от 1964 г. Бележки за "Лагер", които поставят различни начини, по които концепцията може да се тълкува. Болтън каза на Хамиш Боулс, че е открил в писанията на Сонтаг толкова силна връзка с това, което се случва в културно и политическо отношение, че "той е чувствал, че ще има много културен резонанс".

Най-новата изложба обхваща около 200 изящни изкуства и модни предмети, с които се проследява произхода на темата от 17-ти век, по-специално Версайския двор, до наши дни.

Предварителен преглед на каталога на Джон Дюфорт показа, че изглежда от колекцията пролет / лято 2017 на Moschino, предлагането на Gucci за есен / зима 2016 и функцията за редактиране на Off-White преди есента на 2018 г. в стените на Met. Тази лебедова рокля на Мариян Пейоски е разположена на витрините заедно с великолепния флеймски ансамбъл Шиапарели. Има и безброй Джереми Скот - “царят на лагера” - парчета, които да добавят характер към делото.
Какво ще носят всички на Met Gala 2019?


„Лагер: Бележки за модата” е подходяща тема за ежегодната среща „Гала”, която е сама по себе си, която е сцена за лагерни костюми, пише автор на Vogue Осман Ахмед в своето проучване на предложението.

Ко-домакинята Лейди Гага, която показа четири промени в облеклото си, Хари Стайлс, който продупчи ушите си, за да компенсира обичайния си вид на Гучи, и Серена Уилямс, която избра да облече роклята си с чифт маратонки баха сред първите, които показаха своята интерпретация на темата. След това на червения килим преминаха най-известните лица на света. Вижте всички действия на тези много документирани стълби тук.
Повече информация може да откриете тук.
Снимки: Vogue UK

Публикувана на: 08/05/2019