0

Парти рокля според фигурата

Перфектната парти рокля трябва да прикрива онова, което не харесвате в тялото си, и да подчертава това, което харесвате. Добре избраната парти рокля според фигурата ще създава баланс между различните части на тялото и ще ви стои като ушита специално за вас. Този път освен класическите типове фигура - Банан, Ябълка, Круша, Пясъчен часовник и Обърнат тригълни, ще поговорим и за по-дребните жени, както и за тези, които имат издължен торс и по-къси крака и обратното. Ето го нашият кратък наръчник за парти рокля според фигурата: 

Парти рокля за дами с издължен торс и къси крака


Ако имате такава фигура, избягвайте издължаващите торса рокли. Добър избор за парти рокля са моделите с голи рамене или деколте тип лодка. Добре е роклята да е с дължина малко над коляното. Парти рокля за дами с къс торс и по-дълги крака Идеалната парти рокля за дамите с по-къс торс е късата рокля. Всички мини модели са перфектни за вашата фигура. Моделът трябва да следва силуета, но да не е прекалено впит. Изберете рокля с високо деколте и къси ръкави за баланс и за да не е роклята прекалено разголена.


Парти рокля за дами с пищен бюст


Перфектната парти рокля за вас е вталена или модел с акцент около талията, а около ханша се разкроява или е плисирана. Подходящи за вашия тип фигура са парти роклите с V-образно деколте - колко да е дълбоко, вие ще решите. Ако предпочитате високите деколтета, можете да заложите на парти рокля с гол или изрязан гръб.


Парти рокля за миньончета


Мини парти рокля за миньончета. Безспорно късите рокли да идеални за по-ниските госпожици и госпожи. Изберете къса рокля с интересни детайли около шията, избягвайте дълбоките деколтета. Заложете на варианти с къси ръкави или такива с дължина 3/4 за максимален ефект.


Парти рокля за дами с фигура тип Круша


Перфектната парти рокля за вас е тази с висока талия и дължина малко под коляното. Ретро роклите са чудесен начин да подчертаете фигурата си. Ако изберете модел, при който горната част контрастира на долната (различни цветове или принтове - нарича се Colorblocking). Можете да изберете и дълга вечерна рокля също с висока талия.


Парти рокля за дами с фигура тип Ябълка


Подходящи за вас са по-късите и широки рокли. Не се колебайте също така да експериментирате с деколтетата. Ако предпочитате по-дългите рокли, изберете свободно падаща права рокля (наричат я още рокля със силует тип Колона).


Парти рокля за дами с фигура тип Пясъчен часовник


Вие сте от късметлиите, на които всичко им отива. Въпреки това има силуети, които ви стоят по-добре от други. Изберете рокля, която да следва извивките на тялото. Моделът задължително трябва да е втален. Ако желаете, можете да изберете V-образно деколте за по-секси визия.


Парти рокля за дами с фигура Банан


Идеалната парти рокля за вас е с дълбоко или асиметрично деколте, които ще създадат илюзията за извивки. Не се колебайте да експериментирате с принтовете - чудесен вариант са разновидностите на геометричния принт или пък райетата. Роклите с волани също са добър вариант за фигура тип Банан.


Парти рокля за дами с фигура тип Обърнат триъгълник (Морков)


Подходящи за вас са роклите с високо деколте. Чудесен избор са и парти роклите с поло яка и без ръкави. Изберете модел, който се разкроява от талията надолу, за да създадете баланс между горната и долната част на тялото.Публикувана на: 18/06/2019