0

3 основни причини да използвате професионален организатор за вашето събитие

Правейки това сами по себе си може да се окаже добър начин да се спестят пари, но понякога плащането на някой с индустриални връзки ще ви спести още повече и ще гарантира, че вашето събитие ще бъде успешно.

Наемането на организатор на събития може да изглежда, за много хора, ненужен и допълнителен разход. Но точно обратното е вярно. Той  може да ви спести големи суми пари, пропорционално на размера на вашето събитие. Същото ваши и за времето и усилията. 

Може и вие сами да се заемет с планирането и управлението на вашето собствено събитие. Преди да направите това, имайте предвид, че общата сума на парите, която в крайна сметка ще платите, може да надвишава това, което иначе бихте платили на организатор, плюс добавената услуга за планиране на събития.

Това е така, защото можете да се възползвате от много отстъпки и бонуси, до които има достъп само организаторът. Ккато и при него няма вероятността за проба- грешка, които да доведат до загуби. 

Ето 5 начина, по които организаторът на събития може да ви спести пари:
1. Професионални връзки с най-добрите в бранша


Работата на организаторите на събития е да създадат мрежа от доставчици, с които те редовно работят. От местата и доставчиците на цветя до кетъринга, както и всичко между тях. Тези специални връзки дава възможност на организатора на събития да получава отстъпки и сделки, които може вие да не получите. Един добър организатор на събития ще знае какво е важно за мястото, което резервирате, и трябва да може да преговаря за взаимно изгодни договори както за вас, така и за мястото. Например, организаторът на събития може да договори безплатни услуги, намалени цени за стаи, подобрения или може би по-ниски цени или безплатно ползване на заседателни зали.2. Управление на времето


Това е една от ключовите причини професионалистът, който поддържа планирането и събитието работи гладко, да помага за цялостния успех на събитието. Толкова е сложно човек да се занимава с предварителното планиране на събитие, като резервиране на хотел и ресторант, проучване и наемане на доставчици, изготвяне на план, вземане на решение за храна и напитки. Всичко това отнема невероятно време. Освен това, много специалисти по планиране на събития вече имат широк спектър от контакти в индустрията, което ще ви спести време и пари.

3. Няма стрес за вас.


Ролята на организатор на събития често е в топ 10 на най-стресовите професии, защото е трудна работа! Това е стресиращо, но организаторите се наслаждават  на креативността и упоритата работа, свързани с управлението на събития. Една от най-важните причини да наемете организатор за събитието е да се прехвърлите напълно този стрес на него и да го оставите като професионалист да се справят с всичко.

Това ще бъде най-доброто, за което можете да похарчите средства, тъй като това означава, че можете да се насладите на 40-тия си рожден ден, сватбата на сина ви, или корпоративното събитие на сезона. Оставяйте логистиката на професионалистите, всеки път.

Комбиниране на трите; спестяване на време, премахване на стреса за вас и работа с професионалист, който може да ви помогне да постигнете ключови бизнес цели и цели, е само началото на това защо е умно решение да наемете организатор на събития, за да помогнете с вашето следващо събитие.

Независимо дали става дума за фрийлансър на събития, едноличен търговец или агенция за пълно обслужване, има множество служители на събитието чрез EVENTIX, които могат да ви помогнат да доведете концепцията си от предварително планиране, до самия ден на събитието. Надяваме се, че тези 3 причини, от които се нуждаете, ще ви помогнат да вземете решение за аутсорсинг на някое от предстоящите ви събития, независимо дали са свързани лично или с бизнес.


Публикувана на: 15/04/2019