0

10 идеи за забавен фирмен тиймбилдинг?

"Две глави мислят по-добре от една" работи на пълни обороти и в този случай. Затова е много важно даден колектив да бъде сплотен. А какъв по-добър начин от един забавен тиймбилдинг?

Днес сме ви подготвили списък с 10 идеи как да организираме забавен, евтин и приятен за всички тиймбилдинг?

тиймбилдинг

1. Пробвайте мини забавления

В нашата компания организираме happy hours и мини-излети, с които поддържаме екипа освежен и сплотен. Два пъти месечно отделяме по 50-100 лева за закуски и бира в близкия бар или дори само за парти с пица. Когато работите здраво, понякога ви се струва трудно да оправдаете един такъв час на чиста забава – но абсолютно си струва да си го позволите. Ще се върнете към работата си по-отпочинали и готови за нови подвизи.

2. Излезте от утъпканата пътека

Наемете къща в приятно провинциално място най-много на час път с кола. Ще усетите почивката като бягство от ежедневието, а цената й ще бъде безкрайно по-ниска от организираното в града събитие или популярната туристическа дестинация. Открийте кой в екипа ви може да готви и пратете тези хора да напазаруват. Завършете преживяването с няколко вкусни, домашно сготвени манджи.

3. Делегирайте планирането на служителите

Когато имате обща цел и бюджет, разпределете задачите или организацията на различните дни на няколко екипа от офиса. Понякога е добре, ако хората в тези екипи никога не са работили един с друг; това може да се окаже чудесно упражнение за заздравяване на офис културата. Въвлечете хората в изпълнението на плана и ще засилите чувството им за отговорност и приятното очакване на съвместното мероприятие – всички с нетърпение ще чакат то да се случи.

4. Бъдете активни

Някои от най-добрите места за корпоративни почивки са базирани на идеята за тиймбилдинг чрез физическа активност. Играли сме волейбол, футбол и софтбол. Много е интересно да се види какви различни видове екипна динамика се проявяват на игрището, за разлика от офиса. Това е една здравословна еволюция, която също така подчертава значението на спорта и състезателния дух.

тиймбилдинг

5. Използвайте бонус точките си

Данъчните в България позволяват да запишете само 50% от забавленията и обедите като бизнес разходи, така че защо не използвате бонус точките от кредитните си карти, за да организирате тиймбилдинг? Компании като American Express предлагат чудесни бонуси за пътуване и храна. Използвайки точките си, постигате много с малко, което е от ключово значение за всеки съзнателен бизнес днес.

6. Останете в семейството

Все търсим места за забавление, които няма да ни струват много. Девет от 10 пъти успяваме да се уредим безплатно, защото намираме място, което е собственост на наш близък. Обикновено търсим и приятни къщички и хотелчета за почивка, защото хората се радват и сближават най-добре на такива места. Сами готвим, чистим, ядем и работим – всички заедно.

7. Организирайте търсене на съкровище

Идете на някое зелено и слънчево място и организирайте търсене на скрито съкровище. Хората, които обикновено не са много дружелюбни, ще започнат да общуват помежду си. Малките дарове, които може да разпръснете по пътя (като билети за кино или ваучъри за кафе) ще направят преживяването незабравимо.


8. Коктейли и доджбол

Тиймбилдингът не зависи непременно от мястото, където ще отидете; по-важно е какво ще правите. В нашия офис си организирахме игра на доджбол, ядохме пица и пийвахме питиета. Това ни струваше само цената на няколко гумени топки, две-три каси бира и пицата, но беше забавно и всички си отпочинахме по приятен начин.

9. Ходете по сбирки на фенове

Ние работим с виртуални екипи и засега много успешно се получава, когато пращаме избрани служители на забавни фенски сбирки, които по някакъв начин са свързани с проекта, по който работят. Даваме им няколко дни, за да имат време хем да поработят, хем да се позабавляват.

тиймбилдинг

10. Нахранете си хората

Да се съберете около една пълна маса е прост и ефективен начин да сплотите служителите си без излишна помпозност. Не е нужно да ходите на специално място, за да си починете добре. Просто съберете екипа си около добрата храна и започнете да си говорите.

Публикувана на: 10/10/2019