0

Златни правила за перфектен грим на абитуриентския бал

Подготовка за за абитуринеския бал е едно от най-вълнуващите и очаквани преживявания за едно момиче. Те си представят всичко предварително - от началото до края - всичко трябва да бъде перфектно.

За да бъде такова, нещата трябва да бъдат добре обмислени и премерен, затова днес ви представяме 10 златни правила за перфектне абитуриентски грим:


1. Винаги съобразявайте цвета на ружа с този на очите и устните.


Най–важното и основно правило, когато се гримираме, е че трябва да се съобразяваме с цвета на устните и очите, с ружа, който ще носим и разбира се с формата на лицето, за да получим цялостната неотразима визия.


2. Поставете ружа вертикално, за да удължите оптически лицето си.

След полагане на основата и фон дьо тена нанесете по-тъмен руж на скулите във формата на обърнат триъгълник, а отстрани, следвайки овала (от челото до брадичката), използвайте тъмна пудра, за да удължите визуално лицето. Подчертайте очите с очна линия или молив, като се стремите да им придадете бадемовидна форма. Устните не бива да изпъкват много, дори и само гланц е достатъчен, но ако държите на червило – нанесете го така, че да изглеждат леко заоблени.


3. Поставете ружа хоризонтално, за да предадете широчина на лицето си.


Обикновено, колкото по-овално е лицето, ръжът трябва да се прилага вертикално, за да се постигне оптически тесен външен вид. Точно обратното,при продълговато лице трябва да се прилага хоризонтално от носа към ухото.


4. При поставянето на ружа първо поставяме тъмния цвят на скулата, над него моделираме с цвета на свежест и върху него поставяме блясъка.


Този тип грим е подходящ за всяка жена, независимо от типа кожа или формата на лицето. С помощта на контурирането можеш да прикриеш недостатъците и да подчертаеш предимствата на чертите си. Използването на контур подобрява пропорциите на лицето и го прави симетрично.5. За прецизно оформяне на скулата използвайте скосена четка.

Със скосената четка за руж може да разчитате на прецизно нанасяне на продукта, подчертавайки скулите по най-добрия начин. Тази четка е по-голяма от обикновената четка за руж, с плоска форма и скосен връх. Изключително е удобна за употреба и до голяма степен улеснява оформянето на скулите.


6. Не пропускайте да очертаете устните си с молив, за да предотвратите излизането на червилото и гланца от рамката.


За по-дълготраен цвят на червилото, запълнете вътрешната част на устните с молив. Това е един от триковете с които си служат известните красавици. Много от световноизвестните гримьори съветват да използвате молива като основа за нанасяне на червилото.


7. Моливът за устни трябва бъде същия цвят като гланца или червилото.


Гримьорите казват, че с червилото винаги върви молив в идентичен нюанс. И тъй като това невинаги е лесно изпълнимо, профи препоръката е да използвате молив в естествения цвят на вашите устни, и то към почти всички цветове червила, с изключение на най-светлите.8. Ако носите изкуствени мигли, в никакъв случай не ги сваляйте, защото ще развалите грима.


Изкуствените мигли определено са добър начин да блеснеш и да подчертаеш погледа си за някой специален повод. Елегантни изкуствени мигли, които създават обем и форма, придавайки изразителност на погледа. 


9. При дъждовно време е добре да използвате водоустойчив грим.


Бъдете сигурни, бъдете подготвени за всичко.


10. По време на бала носете в себе си огледало, гланц и пудра.


Винаги носете в дамската си чанта малко огледалце, защото без него ще ви е много трудно да нанесете повечето разкрасителни продукти. Пудрата е много важна част от целия грим, тя фиксира и отнема излишната мазнина от лицето. Гланцът в телесен цвят е универсален и отива на почти всички жени. Съветваме ви да се спрете на бледо розов или бежов нюанс, който не се натрапва и придава на визията завършеност.Публикувана на: 14/05/2019